Zayıflama Diyeti Nasıl Olmalı. İnsanların en büyük problemi hareketsizlik. Yaşadığımız çağ, mekanik bir dönem. Artık ne ev kadınlarının ne de bürolarda çalışan insanların ayağa kalkmak bile canı istemiyor. Çünkü rahat, insanları tembelliğe sürüklüyor.
Eskiden, bir ev kadını evinin işini akşama kadar zor bitiriyordu. Çamaşır, bulaşık, evi silmek süpürmek, hep insan gücü ve isteyen işlerdi. Doğal olarak hareketi de beraberinde getiriyordu. Şimdi her şey, hanımların parmak uçlarında ve bir tıklamak yeterli. Hele son icat olan robot elektrik süpürgeleri, akla zarar icatlar.
Hanım elinde kahvesi, koltuğa gömülmüş televizyon seyrediyor, robot süpürge kendi kendine evi tertemiz süpürüyor. Çamaşırlar makinede, bulaşıklar bir diğer makinede kendi hallerinde çalışıyorlar. Oturdukça insanın oturası geliyor. Egzersiz, desen hak getire. Oturmaktan yorulan insanlarda egzersiz yapmaya hal mi kalır.
Yalnız bu hareketsizlik evlerde değil, tüm yaşamı esir etmiş. Rahat şartlarda yaşamak insanları obez yapıyor. Abur cubur, 5 çayları yanında hamur işi nefis yiyecekler, boş vakit desen istemediğin kadar. Ye, iç otur sonunda bütün bu rahat yaşam, kilo üstüne kilo olarak geri dönüyor. Çare olarak sığınılacak tek yer diyet seçeneği oluyor. Alınan kilolar, sadece kilo olarak kalsa gene iyi. Birçok hastalığa yol açıyor. İnsanlar, hareketsizlik sebebiyle diyetisyenlerle doktorlar arasında mekik dokur hale geliyor.
Fazla Kilo Almak Nelere Sebep Oluyor?
Başta diyabet olmak üzere, kalp damar hastalıkları, tiroit, böbrek hastalıkları, insülin direnci derken, artık istese de, ne yol yürüyebiliyor, ne merdiven çıkabiliyor. Egzersiz yapmak içinse artık çok geç. En iyisi gene diyete baş vurmak.
Sağlıklı Diyet Nasıl Olur?
Her insanın bünyesi farklıdır. Diyet programı kişinin temel sağlık sorunları, yaşı ve kilosu tetkik edilerek hazırlanmalıdır.
Aynı zamanda hastanın psikolojisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Çok düşük kalori içeren yiyeceklerle diyete başlama, kişileri mahrumiyet sendromuna sokar. Metabolizmanın hızı düşer ve kişiler daha az enerji harcamaya başlarlar. Bu da süreç içinde verilen kilonun katlanarak geri dönmesine sebep olur olur.
Uygulanacak sağlıklı zayıflama listeleri sonunda kalıcı zayıflama sağlanır.
Sağlıklı Zayıflama Listesi Nedir?
Sağlıklı zayıflama da esas olan, sık aralıklarla küçük porsiyonlar tüketmektir. Bu önlem hem kan şekerini hem de iştah kontrolünü sağlar.
Yemeklerin, öğünlerine göre ayarlanan saatlerine dikkat etmek gerekir. Hep aynı saatlerde yemek yemenin, metabolizmayı bu düzene alıştırılması yanında insülin salgılanmasını da düzene sokar ve metabolizma hızı artar.
Sağlıklı Diyet Listesinde Neler Vardır?
Her diyet listesinde bir insanın sağlıklı yaşam için ihtiyacı olan, yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve minerallere miktarı azaltarak dengeli bir şekilde konması gerekir. Fakat bu ayarlamanın doktor tarafından yapılması gerekir. Kişinin sağlık sorunları, yaşı, kilosu gibi belirleyici özellikleri göz önüne alınarak yapılan bir diyet listesi yararlı olur. Diyet listesinin kişiye özel hazırlanması gerekir. Afaki verilen diyet listeleri faydadan çok zarar verir. Bu bakımdan bu konuda doktor onayıyla uygulanacak bir liste için doktora danışmak gerekir.